کولر گازی یکی از محبوب ترین سیستم های تهویه مطبوع است. دلیل محبوبیت این نوع سیستم تهویه مطبوع قیمت مناسب و همچنین نصب و راه اندازی بسیار آسان آن است.  استفاده از حداکثر توان و همچنین افزایش طول عمر کولر گازی دیواری مستلزم رعایت نکات بسیار ساده‌ای است که به طور چشمگیری بر این مسئله تاثیر خواهد گذاشت. کولر های گازی از دو بخش مجزا تشکیل شده‌اند که هر کدام از آنها به نوبه‌ی خود وظایفی را برعهده دارند که در نهایت منجر به تولید و تامین هوای مورد نیاز برای کاربران خواهد شد. پارس گری در این بخش نکاتی را یادآور خواهد شد که به کمک آن افزایش عملکرد، کاهش مصرف انرژی و همچنین افزایش طول عمر کولر گازی را موجب خواهد شد. نکات یاد شده مختص کولر گازی گری نبوده و در هر نوع کولر گازی با هر برندی صدق خواهد کرد.

چرا مراقبت از کولر گازی مهم است؟

مراقبت از کولر گازی علاوه بر افزایش طول عمر و کارایی آن بر سلامتی نیز تاثیر بسزایی داد. چراکه انجام بررسی و سرویس های دوره‌ای بر کیفیت هوای تولید شده تاثیر بسیار زیادی دارد. بخش های مختلف کولر گازی هر کدام نیاز به مراقبت به شیوه‌های گوناگونی هستند که هرکدام به نوبه‌ی خود بر بخش مختلفی اثر خواهند گذاشت. مراقبت از کولر گازی موجب افزایش کارایی و همچنین طول عمر آن خواهد شد. در این بخش نکاتی در خصوص نگهداری به دو بخش اصلی کولر گازی یعنی یونیت داخلی و یونیت خارجی اشاره شده است.

مراقبت از یونیت خارجی

یونیت خارجی کولر گازی و هر نوع سیستم تهویه مطبوع دیگر در خارج از ساختمان نصب و راه اندازی خواهد شد. این بخش به طور معمول در معرض بارش باران، برف و همچنین تابش نور خورشید قرار دارد. پس لازم است برای این بخش تدارکاتی اتخاذ شود تا در تمامی فصول سال کاربرد داشته و همچنین از بروز مشکلان احتمالی جلوگیری شود.

ساخت سایبان

استفاده از یک سایبان به افزایش عملکرد کولر گازی بسیار کمک خواهد کرد. قرار دادن یونیت خارجی در زیر سایبان این بخش را از تابش نور خورشید و بارش باران و برف و حتی ضربات احتمالی در امان نگه خواهد داشت. مسئله تابش نور خورشید در فصول گرم سال از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار است. در این فصول موتور و یونیت خارجی نیاز به هوای خنک تری دارند، تایش نور خورشید در گرم شدن موتور بسیار تاثیر گذار بوده و سایبان نیز بر خنک شدن موتور بسیار کارساز خواهد بود.

از طرفی دیگر بارش باران های اسیدی در روزهای بارانی سال در بلند مدت موجب پوسیدگی بخش خارجی خواهد شد. وجود سایبان می تواند به حل این مشکل تا حد زیادی کمک نماید. در روزهای برفی سال موتور کولر گازی نیازمند هوای گرم است. وجود برف بر روی بخش خارجی موجب سرد شدن هوای محیط اطراف کمپرسور خواهد شد. این مسئله موجب کار کردن کمپرسور به صورت یکنواخت شده که افزایش مصرف انرژی و اصطهلام و همچنین کاهش طول عمر دستگاه را موجب خواهد شد.

راههای مراقبت از یونیت خرجی کولر گازی

راههای مراقبت از یونیت خرجی کولر گازی

ایجاد فضای باز

بهتر است فضای  اطراف یونیت خارجی کم باز باشد. یونیت خارجی برای عملکرد بهتر نیازمند جریان هوا است. هرچه اطراف آن خلوت تر باشد، موتور عملکرد بهتری را از خود به نمایش خواهد گذاشت. اگر یونیت خارجی در حیاط قرار دارد سعی شما بر آن باشد که علف های هرز اطراف آن را از بین ببرید و اگر در پشت بام نصب شده است سعی کنید در فاصله‌ی مناسبی از دیوار آن را نصب نمایید.

نشتی احتمالی لوله ها

هر چند وقت یکبار لازم است تا اطراف یونیت خارجی به منظور مشاهده هرگونه روغن و یا مواد غیر عادی بررسی شود. بر اثر سرما و گرما ممکن است در طی زمان لوله‌ها دچار نشتی و ترک شوند که بر میزان کارایی سیستم تهویه مطبوع بسیار اثر گذار می باشد. این مسئله از بروز مشکلات جدی تر برای سیستم تهویه جلوگیری خواهد کرد.

سرویس دوره‌ای

پارامترهای کولر گازی در حین کار باید با یکدیگر هم خوانی داشته باشند. این کار توسط افراد خبره و با دستگاه‌های مخصوص انجام خواهد شد. به طور مثال میزان باد خروجی، بررسی توان فن، گاز دورن موتور و … . برای این کار بهتر است از تجربیات افراد خبره استفاده نمایید. چراکه این افراد با در اختیار داشتن دستگاه‌های مخصوص اقدام به اندازه گیری پارامتر در شرایط مختلف کولر و قطعات آن خواهند کرد.

انجام سرویس دوره ای برای کولر گازی

انجام سرویس دوره ای برای کولر گازی

مراقبت از یونیت داخلی

یونیت داخلی بخش دیگری از کولر گازی است که در داخل ساختمان نصب و راه اندازی خواهد شد. این بخش از کولر گازی دیواری هوای منتقل شده از یونیت خارجی را در محیط داخلی ساختمان توزیع خواهد کرد. یونیت خارجی نیز به نوبه‌ی خود مستلزم مراقبت هایی است که بر افزایش کارایی و همچنین طول عمر کولر گازی کمک شایانی خواهد کرد.

تعویض فیلتر هوا

بخش داخلی کولر گازی ها مهمولاً دارای فیلترهای تصفیه هوا می باشند. این فیلترها قبل از پرتاب هوا به داخل اتاق آن را در چند مرحله تصفیه خواهند کرد. تعویض دوره‌ای فیلتر تصفیه هوا علاوه بر افزایش قدرت پرتاب هوا، افزایش کیفیت هوای وارد شده به داخل ساختمان را نیز موجب خواهد شد. چراکه با گذشت زمان فیلتر خاصیت خود را از دست خواهد داد.

تمیز کردن خروجی هوا

محل خروج هوا یکی از بخش های بسیار مهم و حیاتی در یونیت داخلی می باشد. این بخش از کولر گازی در بلند مدت مملو از گرد و غبار شده و مانند سدی بر سر راه خروجی هوا قرار خواهد گرفت که نتیجه‌ی کاهش توان در پرتاب هوا خواهد شد. به دو روش می توان اقدام به تمیز کردن و غبار زدایی این بخش نمود. روش اول استفاده از جاروبرقی و روش دوم استفاده از کف و آب و شستشوی کامل آن است. در روش دوم کمی احتیاط لازم اما تاثیر به مراتب بالاتری را خواهد داشت.

راههای مراقبت از یونیت داخلی کولر گازی

راههای مراقبت از یونیت داخلی کولر گازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *