مقایسه داکت اسپلیت و کولر گازی

داکت اسپلیت و کولر گازی هر دو از محبوب ترین نوع از سیستم های تهویه مطبوع هستند که هر کدام از آنها برای محیط های متفاوتی مناسب و کارایی دارند. هر دوی این سیستم های تهویه مطبوع دارای مزایا و معایب مختص به خود هستند و در نهایت این تصمیم خود شماست که اقدام به خرید کدامیک نمایید. توجه به این نکته که برند تولید کننده هر کدام از این سیستم ها بر میزان کارایی و جلب رضایت کاربر تاثیر زیادی دارد. از نظر پارس گری، داکت اسپلیت گری و کولر گازی گری دو نوع از سیستم های تهویه مجزا هستند که قادرند رضایت کاربران را به بهترین شکل ممکن جلب نمایند.

سوال بسیاری از کاربران این است که داکت اسپلیت بهتر است یا کولر گازی؟ پارس گری در این مقاله اقدام به معرفی، مزایا و معایب سیستم های تهویه داکت اسپلیت و کولر گازی دیواری نموده است.

معرفی داکت اسپلیت

داکت اسپلیت (Duct Split) یک نوع از سیستم تهویه مطبوع است که به واسطه نوع طراحی آن از طرفداران زیادی برخوردار است. داکت اسپلیت ها همانند یک سیستم تهویه مطبوع مرکزی اما در ابعاد نسبتاً کوچک تر عمل خواهند کرد. این سیستم تهویه مطبوع هانطور که از نام آن پیداست برای راه اندازی نیاز به داکت کشی یا همان کانال کشی می باشد.

داکت اسپلیت ها نیز همانند کولر گازی دیواری و یا اغلب سیستم های مطبوع  از دو بخش مجزا تشکیل شده است. بخشی از آن در خارج از ساختمان نصب خواهد شد که به آن یونیت خارجی و بخشی دیگر نیز در داخل ساختمان نصب خواهد شد که با آن یونیت داخلی گفته خواهد شد.

بخش خارجی داکت اسپلیت ها شامل کمپرسور، کنتاکتور و … می باشد که وظیفه اصلی آن تولید هوا سرد و یا گرم با توجه به نیاز کاربر می باشد. بخش داخلی داکت اسپلیت ها یونیت داخلی یا اوپراتور نام دارد که از شمایل مکعب شکل برخوردار است. این بخش از داکت اسپلیت در داخل سقف نصب و راه اندازی خواهد شد.

ویژگی سیستم تهویه داکت اسپلیت

ویژگی سیستم تهویه داکت اسپلیت

کانال کشی داکت اسپلیت

همانطور که اشاره شد راه اندازی داکت اسپلیت ها مستلزم داکت یا کانال کشی می باشد. این کانال کشی می تواند هم به صورت روکار و هم به صورت توکار انجام شود (به صورت توکار وجه‌ی بهتری دارد). کانال ها به دریچه خروجی اپراتور و یا همان یونیت داخلی متصل خواهند شد تا هوای مورد نیاز در داخل کانال ها به جریان درآید.

مهمترین مزیت داکت اسپلیت

  • امکان تعبیه چندین خروجی هوای مجزا
  • امکان نصب کویل آب گرم
  • نصب دریچه به صورت سقفی و دیواری با توجه به نیاز
  • امکان تعیین دمای متفاوت برای هر بخش
  • کاهش هزینه خرید، سرویس و نگهداری به دلیل استفاده از یک کمپرسور

معرفی کولر گازی دیواری

کولر گازی دیواری نوعی دیگر از سیستم تهویه مطبوع است که همانند داکت اسپلیت ها از دو بخش مجزا تشکیل شده است و همانند داکت اسپلیت کولر گازی های دیواری نیز دارای دو بخش مجزا از هم داخلی و خارجی می باشند. تفاوت اصلی در بین داکت اسپلیت و کولر گازی دیواری این است که در سیستم تهویه مطبوع دیواری نیاز به داکت کشی نیست.

بخش خارجی کولر گازی دیواری همانند داکت اسپلیت ها هوای مورد نیاز را تولید و تامین و به بخش داخلی منتقل خواهد کرد. چون در این نوع از سیستم تهویه خبری از کانال کشی نیست، بخش خارجی هوای گرم و یا سرد تولید شده را به بخش داخلی منتقل و سپس یونیت داخلی نیز مستقیم هوا را به محیط داخلی ساختمان پرتاب خواهد کرد.

ویژگی سیستم تهویه کولر گازی دیواری

ویژگی سیستم تهویه کولر گازی دیواری

مزایای کولر گازی دیواری

  • نصب و راه اندازی آسان
  • عدم نیاز به هزینه داکت کشی
  • امکان تغییر مکان یونیت داخلی

معایب اسپلیت دیواری

معایب کولر گازی دیواری بیشتر در مواقعی نمایان خواهند شد که در یک ساختمان چندین اتاق مجزا داشته باشیم. در این صورت لازم برای هر اتاق به صورت جداگانه اقدام به نصب و راه اندازی سیستم سرمایشی و گرمایشی نماییم. این مسئله افزایش هزینه های را به شدت افزایش خواهد داد. چراکه برای هر اتاق نیاز است اقدام به خرید جداگانه سیستم تهویه مطبوع نماییم. از طرفی دیگر سرویس و نگهداری چندین دستگاه کولر گازی به مراتب هزینه های بیشتری را در پی خواهد داشت. این مشکل در داکت اسپلیت ها به لطف کانال کشی رفع شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *